menu cubugu

Tekstil Bölümü

 

Tekstil programının amacı, tekstil endüstrisinin ihtiyacı olan ara insangücünü yetiştirmektir. Ülkemiz, tekstil endüstrisinde gelişmiştir. Ancak tekstil teknikeri yetiştiren kurumların sayısı oldukça azdır. Bu nedenle mezunların iş bulma sorunu yok sayılır.

Programın Amacı

Tekstil programında ülkenin tekstil ve konfeksiyon endüstrisi için gerekli, dokuma ve baskı tasarımı alanında eğitimi ve araştırma yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Tekstil programında ilk iki yılda uygulama alanları ile ilgili teknolojik ve malzeme bilgileri kuramsal ve uygulamalı olarak verilmekte daha sonraki yıllarda uygulamaya dönük tasarım çalışmaları yapılmaktadır. Eğitim süresince öğrencilerin genel kültür ve sanat bilgileri ile teknolojik bilgilerinin geliştirilmesine özen gösterilmektedir.

Gerekli Kişisel Nitelikler

Bu programda okumak isteyenlerde yaratıcılık gibi özellikler aranır.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler

Tekstil programın başarı ile tamamlayanlara “Tekstil Sanatçısı” ünvanı ile çalışırlar. Tekstil sanatçıları tekstil fabrikasında üretilecek malların biçim ve desenlerinin tasarımı yapar. Sanatçının, tekstil kollarında genel bilgiye sahip, dokuma ve baskı konularında bilgili ve yaratıcı olması, tekstil teknik ve moda gelişmelerini izleyebilmesi, iş çevresine uyum sağlayabilmesi gerekir.

Çalışma Alanları

Tekstil programında öğrenim giren kişiler kamu ve özel sektördeki tüm tekstil fabrikalarında iplik-dokuma-baskı ünitelerinin kreasyon, negatif renklendirme bölümlerinde çalışabilirler. Tekstil ve konfeksiyon endüstrisi ülkemizde gelişmekte olan önemli bir alan olduğundan, tekstil bölümünde öğrenim görmüş elemanlara geniş iş olanakları bulunmaktadır. Bu elemanlar birkaç yıl çalıştıktan sonra üst seviyelerde görev alabilirler; tekstil, konfeksiyon ve modası ile ilgili firmalarda danışman veya uzman olarak çalışabilirler.





Tüm Hakları universitebolumleri.org’a Aittir.