Bankacılık Bölümü programının amacı, bankaların çeşitli bölümlerinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bankacılık bölümünden mezun olanlar, devlet veya özel sektöre ait bankalarda memur olarak görev alabilirler. Mezunlar kamu sektöründe ve özel sektörde müşteri temsilcisi, banka müfettişi, dealer gibi ünvanlarla görev alırlar ve bankaların çeşitli işlemlerini yürütürler.
Bankacılık Bölümü programının amacı, bankalarda ve çeşitli firmaların para kaynakları ile ilgili birimlerinde çalışacak elemanları yetiştirmektir.
Bankacılık Bölümü programında matematik, hukuk, iktisat, istatistik ve muhasebe alanlarındaki derslerden başka kredi politikası, yatırım bankacılığı, finansal piyasalarda modelleme ve tahmin, merkez bankacılığı, ticari bankalarda finans yönetimi, banka muhasebesi ve raporlama, mali hukuk ve vergi politikası gibi dersler okutulmakta ve proje çalışması yaptırılmaktadır.
Bankacılık programında okumak isteyenlerin matematik ve ekonomiye ilgili ve bu alanlarda başarılı, başkaları ile iyi iletişim kurabilen, sabırlı, dikkatli ve yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir.
Bankacılık Bölümü programını bitirenlere lisans diploması verilir. Mezunlar kamu sektöründe ve özel sektörde müşteri temsilcisi, banka müfettişi, dealer gibi ünvanlarla görev çalışırlar ve bankaların çeşitli işlemlerini yürütürler.