menu cubugu

Uçak Gövde Bakım Bölümü

 

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokuluna bağlı üç bölüm. Uçak sanayisinin işletme aşamasındaki teknik eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik bir eğitim yapar. Program, uçak gövdelerinin ve sistemlerini bakımı, onarımı ve üretimi konusunda; uçak motor bakım bölümü, uçak motorlarının yapımı, onarımı ve bakımı alanlarında; teorik ve uygulamalı eğitim verir. Mezunlar teknik bakım yapılan hava limanlarında, uçak fabrikalarının bakım ve onarım atölyelerinde, proje ve dizayn sahalarında, sivil hava şirketlerinde, THY, Havaş, Usaş, Aselsan gibi kuruluşlarda çalışabilirler.

Programın Amacı

Uçak gövdesi bakımı programının amacı, uçak gövdelerinin yapımında çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Uçak gövdesi bakımı programında matematik ve fizik gibi temel bilim derslerinden başka uçak, uçak resmi, uçak bilgisi, uçak atölyesi, uçak kaplaması onarımı, iniş takımları, haberleşme ve seyrüsefer gibi dersler okutulmaktadır.

Gerekli Kişisel Nitelikler

Uçak gövdesi bakımı programında eğitim görmek isteyen bir kimsenin, genel akademik yetenekten başka, şekil ilişkilerini ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne ve çizim yeteneğine sahip dikkatli bir kimse olması beklenir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler

Uçak gövdesi bakımı programını bitirenlere “Uçak Gövdesi Bakımı Teknikeri” ünvanı verilir. Uçak gövdesi bakımı teknikeri, uçak gövdelerinde yolcuların oturacağı kanepelerin, yük, bagaj, ikram bölmelerinin desene uygun biçimde imali ile ilgili işleri, uçak mühendisinin gözetim ve denetimi altında yürütür.

Çalışma Alanları

Uçak gövdesi bakım teknikerleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı uçak fabrikalarında veya bakım, onarım atölyelerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava ulaşımı arttıkça ve bu alanda özel sektör işletmeleri de yer aldıkça uçak gövdesi teknikerlerinin çalışma alanları da genişlemektedir.






Tüm Hakları universitebolumleri.org’a Aittir.