menu cubugu

Deniz Haberleşme Bölümü

 

Deniz Haberleşme Bölümü programının amacı, denizlerde seyrüseferde bulunan gemilerin iç ve dış haberleşme araçlarının kullanımı, bakımını ve onarımını sağlayan ara eleman yetiştirmektedir. Deniz yolculuğuna uygun bir yapı ve uzun seyahatlere katlanabilme özellikleri aranır.

Programın Amacı

Deniz Haberleşme Bölümü programının amacı, denizcilikle ilgili kıyı kuruluşlarının “Haberleşme” birimlerinde görev yapacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Deniz Haberleşme Bölümü programında matematik, fizik meteoroloji, seyir, deniz haberleşme, elektroteknik, vardiya tutma usulleri, yük işlemleri ve istif gibi dersler ile denizcilik İngilizcesi okutulur.

Gerekli Kişisel Nitelikler

Deniz haberleşme programında okumak isteyenlerin bedence sağlam, konuşma özürlü olmayan fizik konusuna ilgili ve bu konuda başarılı, dikkatli ve sorumlu kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler

Deniz haberleşme programını bitirenlere “Deniz Haberleşme Teknikeri” ünvanı verilmektedir. Deniz haberleşme teknikeri limanlarda ve gemilerde haberleşmeyi sağlar, gemilerden gelen mesajları alır, ilgililere iletir; gemilere veya limanlara gidecek haberleri gönderir.

Çalışma Alanları

Deniz haberleşme teknikerleri Ulaştırma Bakanlığına ve Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerde görev yaparlar. Ülkemizde gelişen denizcilik sektörünün bu elemanlara ihtiyacı artmaktadır.




Tüm Hakları universitebolumleri.org’a Aittir.